خاکبرداری چیست ؟

ساخت و ساز یکی از موضوعات مهمی است که در آن باید به نکات ریز و درشت دقت کرد و در آن تمامی نکات ایمنی صورت بگیرد.زمانی که از خاک برداری ساختمان یاد می شود یعنی هر گونه فعالیتی که سبب می شود سطح مورد نظر برای اقدامات بعدی آماده شود. در عملیات خاک برداری هر نوع مصالح ، شن و ماسه ، مصالح سنگی ریزشی و لغزشی از بستر رودخانه ، بدون اینکه به جنس و کیفیت آن دقت شود برای تسطیح و شیب بندی و همچنین آماده کردن محیط مورد نظر ، برداشته می شوند.

هر گونه عملیات خاکبرداری که صورت بگیرد باید طبق نقشه های اجرایی باشد و همچنین دستگاههای نظارتی بر روی تمامی دستورالعمل ها نظارت کافی داشته باشند.باید به صورت همزمان عملیات خاکبرداری و رگلاژ سطح ها بدون پوشش صورت بگیرد.پس از اینکه خاک برداری صورت گرفت باید دیگر کارها بلافاصله انجام شود و بعد از اینکه در سطوحی خاک برداری صورت گرفت نباید بیشتر از ۷۲ ساعت در مقابل عوامل جوی و باران قرار گرفته شود.

اگر به هر دلیلی سبب شود که بعد از زمان خاک برداری عملیات سریعا انجام نشود باید قبل از اینکه مراحل بعدی انجام شود لایه های پیشین کنترل شود و اگر لازم بود عملیات اصلاح ، تسطیح و رگلاژ نهایی سطح کار صورت بگیرد.اما اگر پیمانکار به صورت عمدی یا سهوی ، برداشت خاک را تا ترازهای نهایی انجام دهد و عملیات های بعدی پس از مدت زمان طولانی انجام شود و نیاز به برداشت خاکهای رویه یا اماده سازی دوباره بستر برای ادامه فرآیند باشد باید با توجه به نظرات دستگاه نظارت و به هزینه ی پیمانکار صورت بگیرد.

لازم است که در تمامی مراحل گودبرداری دقت لازم انجام شود تا از هر گونه خاک برداری اضافه و از بین رفتن مصالح در کف و جداره ها مخصوصا زمانی که بتن ریزی صورت می گیرد ، جلوگیری شود. اگر که توسط پیمانکار خاک برداری اضافی صورت بگیرد باید محل با مصالح مناسب و یا بتن سازگار با خورندگی خاک تا تراز و رقوم نهایی خواسته شده ، ترمیم و رگلاژ گردد که البته با حداقل بتن C15 بوده و به هزینه ی پیمانکار خواهد بود.
نیلینگ ساختمان نیز در این مرحله نباید فراموش شود